Dubbel glas lek

Dubbel glas lek

Dubbel glas is lek wanneer er vocht tussen het dubbel glas terecht komt. Het vocht  tussen de glasplaten van  het dubbel glas is niet verwijder baar en het doorzicht van het dubbel glas wordt steeds slechter , omdat kalkvorming ook een rol gaat spelen. Dubbel glas  heeft doorgaans een beperkte levensduur. zodat dubbel glas na een aantal jaren  lek kunnen slaan, waardoor deze vervangen dienen te worden voor nieuw dubbel glas.

Dit is ook veel van toepassing op Velux Dakramen, die wij ook kunnen voorzien van een nieuwe ruit of dat wij een geheel nieuw Dakraam leveren en plaatsen.

Voorbeelden van lek glas.

Oorzaak lek glas:

Tussen het dubbel glas zit een vaak van aluminium gemaakte afstandhouder. Deze afstandhouder ,ook wel kader genoemd, creëert ruimte tussen de glasbladen. Om te zorgen dat de schone en droge lucht tussen het dubbel glas blijft. Wordt de volledige rand met een speciale kit afgedicht. De rand van de dubbel glas mag normaliter niet met direct zonlicht in verbinding staan want door UV straling en weersinvloeden kan de hechting van de glasbladen van de afstandhouder of het kader verminderen.

Door het drukverschil dat ontstaat tussen het dubbel glas  en de buitenlucht wordt vochtige lucht naar binnen gezogen. Deze vochtige lucht condenseert en slaat aan op de binnenkant van de ruiten. In condens zit kalk. Droogt de condens op dan blijft de kalkaanslag achter in het dubbel glas zitten en die zorgt ervoor dat u een witte en wazige binnenzijde van het glas ziet. Hoe langer u de beglazing laat zitten, hoe meer aanslag er op de binnenzijde ontstaat. Uiteindelijk wordt het dubbel glas ondoorzichtig.

Fabrieksfout dubbel glas

Dubbel glas wordt in de glas fabriek geproduceerd en de fabrieks garantie op dubbel glas is 10 jaar . Als tijdens productie, een fout is gemaakt, vergoed de fabriek het dubbel glas wat lek is.
Als de glaszetter  vastgesteld heeft dat dubbel glas lek is, geeft hij dit door aan de glasfabriek en claimt de garantie op het dubbel glas wat lek is. De fabriek neemt dan de garantie in behandeling en zal na controle het dubbel glas vergoeden.

Verkeerd dubbel glas plaatsen door glaszetter.

Dubbel glas wat verkeerd door de glaszetter is geplaatst , kan ook het vervolg zijn dat het dubbel glas lek raakt. De fabriek vergoedt het dubbel glas niet en de glaszetter moet dan zelf het dubbel glas vergoeden.

Onderhoud van kozijnen

Door slecht onderhoud aan uw kozijnen kan ook dubbel glas lek gaan. Wanneer het dubbel glas lek is door slecht onderhoud vervalt de garantie op dubbel glas.