Lek glas

Isolatie ruit lek

Isolatie ruiten die een aantal jaren zitten kunnen lek slaan, waardoor deze vervangen dient te worden voor nieuw isolatieglas.

Dat is ook veel van toepassing op Velux Dakramen, die wij ook kunnen voorzien van een nieuwe ruit of dat wij een geheel nieuw Dakraam leveren en plaatsen.

Voorbeelden van lek glas.

Oorzaak lek glas:

Tussen het dubbelglas zit een vaak van aluminium gemaakte afstandhouder. Deze afstandhouder ,ook wel kader genoemd, creëert ruimte tussen de glasbladen. Om te zorgen dat de schone en droge lucht tussen de glasbladen blijft. Wordt de volledige rand met een speciale kit afgedicht. De rand van de dubbele beglazing mag normaliter niet met direct zonlicht in verbinding staan want door UV straling en weersinvloeden kan de hechting van de glasbladen van de afstandhouder of het kader verminderen.

Door het drukverschil dat ontstaat tussen het isolatieglas pakket en de buitenlucht wordt vochtige lucht naar binnen gezogen. Deze vochtige lucht condenseert en slaat aan op de binnenkant van de ruiten. In condens zit kalk. Droogt de condens dan blijft de kalkaanslag zitten en die zorgt ervoor dat u een witte en wazige binnenzijde van het glas ziet. Hoe langer u de beglazing laat zitten, hoe meer aanslag er op de binnenzijde ontstaat. Uiteindelijk wordt het glas ondoorzichtig.